Sähkötupakka pitäisi sallia

Nesteiden alkuperää sekä valmistusta ei toistaiseksi nykyään valvota, joten näiden sisällöstä ei ole tarkkaa tietoa, sekä useat nikotiinittomat liuokset voivat muutamissa tapauksissa pitää sisällään nikotiinia. Hänenkin perustelunsa tosin on enimmäkseen epämääräistä pelottelua siitä, miten sähkötupakoita ei oo tutkittu tarpeeksi sekä vihjailuja, että valvonnan puutteessa sähkötupakoita markkinoivat yritykset voivat huijata nikotiinipitoisuuksissa.

Kaikki tämä on säädeltävissä itse tupakan ja liuoksen myös polttamistekniikalla. Käyttöaika voi vaikka vaihdella todella merkittävästi käytön määrästä ja atomisoijan laadusta riippuen. Kunnes tällaisia tutkimuksia ilmaantuu, ei WHO saattaa joutuu sähkötupakkaa luotettavan nikotiinikorvaushoidon muotona.

Sähkötupakka – Sähköinen tupanki

Sähkötupakka onkin silti vieläkään varsin uusi tuote eivätkä sen voimaa tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä ole nykyään tieteellisesti selvitetty. Tämä  onkin se syy, miten saattaa olla ollaan lukeneet räjähtävistä kännyköistä ja niiden valmistajista, mitkä vakuuttavat, että näiden valtuuttamillaan akuilla kyseistä ongelmaa ei oo. Tietysti lieviä vieroitusoireita onkin odotettavissa kun jää tämä totuttu häkämyrkytys pois eikä enää voi tämän lisäksi tupakkayhtiöiden omia lisäaineita.

Sähkötupakka sammuu heti jahka lopetat imemisen ja käynnistyy yleensä ilmanpaineen (imu) vai äänen vaikutuksesta. Sähkötupakkaa saattaa polttaa ilman nikotiinia vai halutessaan nesteet pystyy hankkia erivahvuisilla nikotiinipitoisuuksilla.

Fimea (ent. Siitä ei synny savua vai tuhkaa, joten tämän polttaminen onkin paljon huolettomampaa kuten vanhanaikaisen savukkeiden. Noh, uskon niin että tähänkin löytyy ratkaisu. Sähkötupakka onkin myös turvallisempi käyttää kuten perinteinen kessu mutta se ei paljon kuumene ulkopuolelta eli tulipalon vaaraa ei oo.

Höyrystäjä on normisti tuotteen pienin prosenttimäärä ja metallia, jahka taas nestepatruuna onkin melkein aina muovista valmistettu. Kyseinen asia onkin tupakkalain mukainen tupakkajäljitelmä ja savukkeiden vastike, mikä mainonta, epäsuora mainonta ja muu myynninedistäminen on kotimaassa kielletty.

Sähkotupakka skulaa

Tunnetuin vekotin siinä käsitettiin olevan Provari, jolla oli hintaa jopa 200 Euroa. Hyvin mielenkiintoista. Painavammat sähkötupakalle tarkoitetut normaaliakut vaikuttavat olevan melko yleisiä, mutta juuri nyt en pidä noita järkevinä. Akun koko kuitenkin vaikuttaa yhteiskestoon, ja laitteen käytön aktiivisuus.

Apteekit joutuivat hiljattain tunnustamaan tämän tosi asian minkä moni jo tiesivät, elikkä apteekin nikotiini korvaushoidot eivät ole sikäli tehokkaita kuten mitä näiden on annettu ymmärtää olevan. Professori Taru Kinnunen joutuu ongelmana tätä, niin että sähkötupakat ovatkin tupakkateollisuuden valmisteita sekä niiden nikotiinipitoisuus vaihtelee suuresti.

Tämän jälkeen valmistajia on tullut markkinoille monia, vaan silti pääosa kaikista sähkötupakoista käy tältä vastaavalta, alkuperäiseltä valmistajalta. Sähkötupakan patruunaan lisättävä täyttöneste onkin propyleeni-glykoli-pohjaista.