Archives

Takkeja

Osta tavallinen yksivärinen takki, lämmin duffeli tai trendikäs trenssi. Takkia käytettiin alun perin Britannian sotavoimien talvitakkina sen lämpimyyden takia. Housujen mallisen saunan sijasta mun piti vieläkään silti esitellä se uusi syystakkini. Elokuun lämpimät päivät sallivat oikeastaan keveisiin kesävaatteisiin verhoutumisen, mutta hiljalleen tulevan viileämmän vuodeajan muotiuutuudet valloittavat jo myymälöiden hyllyjä. Värit vaihtelevat kaikissa mahdollisissa, kuin esimerkiksi Puccilla ja Barbara Builla nähdään.

Kaikilla netistä tilattavilla tuotteilla onkin lain mukaisesti 14 päivän palautusoikeus, eli voit hyvillä mielin tilata uuden sekä upean vaatekappaleen tai asukokonaisuuden. Mikäli nainen huomaa sopivan takin, hän ostaa tän vaikka ulkona olisi helle. Näppäräsorminen virkkaa itse uniikin somisteen.

Takit / www.takit.fi/ / netistä

Syksyä varten kannattaa varautua hankkimalla takki, mikä käy myös sadekeleihin. Top 10 voidaan mielestäni nostaa suuret, laatikkomaiset takit, patellavyöt, nilkkapituiset housut, pitsi, korkeavartiset, jopa polviin ulottuvat saappaat, käärmeennahka laukut, kaulukset sekä isot rintaneulat, suuret neuleet, pitkävartiset käsineet ja edelleen putkikaulahuivit. Vatsa ja rintakehä kastuivat normisti ensimmäisinä. Se onkin mainio käyttötakki arkeen. Vielä muutamia vuosia silloin musta ja harmaa oli yllättävän hallitsevia sävyjä katukuvassa, mutta onneksi viimeisen aikoina myös me ihmiset ollaan uskaltaneet alkaa pukeutua värikkäämmin.

Värit vaihtuvat tummempiin sekä varsinkin mustaan, vain eroon tästä ei päästä. Oli hyvinkin vaikeaa löytää seuraaja samettijakulle, mutta muutama vuotta silloin löysin vihdoin lyhyen trenssin, jonka kangas onkin sini-musta-harmaa-kuviollinen. Viimeisimpänä silloin odottelee myöskin käyttöönottoa pea coatini, josta lisää täältä. Tahrat voi pyyhkiä pois kosteutetulla puuvillaliinalla.

Kenen maahantuojan takki se ois?

Painavasta villasta tehty Duffelitakki onkin usein 3/4-osapituinen sekä sen takia kuuluu huppu. Kankaan tulee olla kyllin tukevaa, ei pehmeäpintaista, ja takin pituuden peffan alapuolelle ulottuva, vaan ei polviin saakka. Tosin olisi mahtavaa räväyttää silti oranssilla toppatakilla 😉 Materiaalista sen verran, niin että kaikkea näkyy.