Archives

Sähkötupakka liike paikat

Tutustumisen arvoisia ovatkin myöskin kotelomallinen Joye Stick sekä kartomisaattorin elikkä yhdistetyn atomisaattorin ja nestesäiliö ekana esitellyt KR808D-1.  Sähkötupakassa höyrytellään muun muassa myrkyllistä nikotiinia, jota silti onkin huomattavasti vähemmän kuin tavallisessa tupakassa. Imaisemalla toimivat kuumennukset ovatkin vähän hienorakenteisempia sekä koostuvat pienestä mikrofonista ja ilmanpainesensorista sekä tuotetta ohjaavasta mikrosirusta.

Sähkötupakkaa
Sähkötupakka ladataan käyttövalmiiksi 1-2 tunnissa. Makuja on toisin sanoen saatavilla useita, mm. Sivuvaikutukset on kuluttajan kannalta varsin olennaisia ennen kuin tämmöistä lääkelupaa tai myyntilupaa pyritään näille antaa. Savuttomat Tupakka sekoitetaan usein elektronisiin savukkeisiin. Lisäksi pienessä osassa molempien valmistajien cartomizereita käsitettiin olevan lessulle ominaisia nitrosoamiineja.

Jos taas haluat jotain persoonallisempaa niin valintasi onkin e-sikari (DSE-701, Joye301, RN-4062…) tai e-piippu (DSE-601, KR-608, Joye307…). Sitten toki tarviit tietenkin aikaa ja rauhaa niin että pääset kunnolla hommasta jyvälle. Sähkötupakka ei pidä sisällään karsinogeenejä lainkaan.

Kaikissa varteenotettavissa aloituspakkauksissa (engl. Sanottakoon, jotta tätä ainetta olemme tottuneet näkemään esim. elintarvikkeissa sekä kosmetiikkatuotteissa. Tämä johtaa siihen niin että vaikka myyjillä on vastaavia tuotteita niin kokemattoman ostajan onkin hyvinkin ikävä tätä katsoa, noin hintavertailukin hankaloittuu sekä se lieneekin ainakin osasyy mallimerkintöjen pihtaamiselle. Miestä hoidetaan palovammayksikössä.

Atomisaattori muuttaa nikotiininesteen höyryksi, minkä silloin onkin tätä ns. Toisen pohjana onkin valjastettu propyleeniglykolia sekä toisen glyserolia. Pullotettua versiota kutsutaan englanniksi esim. nimillä ”e-liquid”, ”e-juice” ja ”nicotine solution”. Sähkötupakan  täyttöneste maksaa 30ml pullossa n. Länsimaissa vanhanaikaisen savukkeiden suosio onkin hiipunut, elikkä yhtiöt haistavat uutta bisnestä.

En väitä mitään, kysyn vain jotta miten voikin olla tupakkayhtiöt pelkäävät pakollisia valmistusainelistoja lisää kuten mitään markkinointirajoituksia tai lainsäädäntöä? Valviran edustajat selittävät niin että sähkötupakka onkin tuntematon suure, että sitä ei oo todennettu. Jotkut on pystyneet lopettamaan tupakoinnin totaalisesti sähkötupakan avulla.

sähkötupakkavalmistetta, jonka nikotiinin annosmäärä koko lääkkeessä ylittää 0,42 grammaa taikka kerta-annoksessa 10 mg (yksi patruuna), onkin pidettävä reseptilääkkeenä. Helmikuussa 2011 Tulli otti haltuun sähkötupakkatilauksen, joka johti Suomen ensimmäiseen sähkötupakkaoikeudenkäyntiin.

Sähkötupakka laitteet

Moni haluaa sähkötupakan näyttävän oikealta tupakalta – tällöin kääntöpuolena onkin normaalisti lyhyempi akun kesto. Suuhun tuleva suulakeosakin vaihtelee röökistä riippuen, vaihtoehdot ovatkin normaalisti pyöreä vai litteä suulake. Tämäkin on vaan itse kokeiltava ja todettava kumpi onkin enemmän omaan mieleen.
Aivan ekana uudelle sähkötupakalle täytyisi tehdä akkujen alkulataus. Useimmat valmistajat suosittelevat akkua ladattavaksi ensimmäisellä kerralla vähintään 8 tuntia. Minä en kehota olemaan noudattamatta valmistajan ohjeita, vain sähkötupakassa käytettävät Li-Ion -akut eivät ota itseensä latauksen kestosta, oli tämä sitten pitkä taikka nopea aika. Ensimmäiseksi lataukseksi pitäisi tän tyyppisessä akussa riittää muutama tuntia taikka sama aika, minkä valmistaja on ilmoittanut normaaliksi latausajaksi.

Vanhan tekniikan NiCd -tekniikalla toteutetut akut taas kärsivät ns. muisti-ilmiöstä, joten akun käyttöönotto kesken latauksen tai totaalisen purkautumattoman akun lataaminen pienentää ”ikkunaa”, minkä määrittää akun kapasiteetin. Sähkötupakoissa ei käytetä NiCd-akkuja, eli lataamisen syklistä ei tartte huolehtia. Akussa ja/tai laturissa on sisäänrakennettu elektroniikka, joka hoitaa latausjännitteenvalvonnan.
tupakki, jonka olet tilannut, onkin joko kaksi- tai kolmiosainen. Kaksiosaisessa nikotiinipatruuna onkin yhdistetty atomisaattoriin sekä siitä yhdistelmästä käytetään nimitystä nestepatruuna (cartridge + atomiser). Järkevää suomenkielistä nimitystä tällekään ei ole, joten tälläkin sivulla käytetään nimikkeenä tankkia tai cartoa.

Täytä cartomizer valmistajan ohjeiden mukaisesti nesteellä. Jos kyseessä on nestepatruuna, cartomizer onkin tarkoitettu kertakäyttöiseksi ja onkin noin ollen jo valmiiksi täytetty. Kun patteri onkin ladattu, liität atomisaattorin/carton kiinni akkuun. Alla esimerkkivideo tank-mallisen säiliön täyttämisestä.
Hyvä tekniikka polttamiseen onkin kohtuullisen pitkä vaan etenkin tasainen imaisu. Eli mitään sekunnin mittaisia rykäisyjä ei kannata ottaa. 2-4 sekuntia vaikuttaa monesti olevan aivan hyvä aika. Vältä polttamasta vastusta yli viittä sekuntia pidempään jatkuvasti. Joissain tupakkamalleissa liian kovan imun ilmaisee vilkkuva ledvalo.

Tupakkamallista riippuen tupakassa on joko manuaalinen vai automaattinen käynnistyminen. Itse suosin manuaalista, sillä jahka voi vähän ”esilämmitettyä” savuketta aikaisemmin imaisua. Myös automaattisella se onnistuu vain koen itsekin tän helpommaksi nappikäytöllä. Lähinnä tottumis- ja mielipideasia tämä onkin minkä tapauksessa. Ideana esilämmityksessä on hieman ennen imaisua painaa jo rööki päälle, tällöin kessusta vaikuttaa tulevan paremmat savut. Esilämmityksen pituus on hyvin lyhyt, sekunnin kymmenyksistä sekuntiin.

Sähkötupakka nesteet

Nämä nesteet on todennäköisesti suurimmalle osalle verrattain vieraita, täten heidän turvallisuudesta ihmiselle halutaan usein täysin oikeutetusti isompi määrä tietoa. Kaikki näistä aineista ovatkin olleet jo kymmeniä vuosia yleisessä käytännössä lääketeollisuudessa; esim. astmainhalaattoreissa ja lääkehöyrystimissä, joten kyse on melko reippaan tutkituista sekä turvallisiksi todetuista ainesosista. Yhdysvaltain ruokien ja lääkkeiden turvallisuutta valvova virasto FDA (Food and Drug Administration) onkin listannut propyleeniglykolin ”Generally Recognized as Safe” –listalle, elikkä suomeksi sanottuna turvallisiksi luokiteltuihin aineisiin.

1. Sähkötupakka ei pidä sisällään suinkaan tervaa, jonka on isoin kasvainten aiheuttaja tupakassa. Pääset myös eroon sadoista muista myrkyistä joita rööki pitää sisällään.

2. Sähkötupakka ei aiheuta passiivista tupakointia ympärillä olevillesi. Tutkimukset ovat osoittaneet, jotta sähkötupakkaa käytettäessä uloshengitysilma on jopa pelkästään vesihöyryä.

3. Sähkötupakka ei haise pahalta, noin mm. autosi, vaatteesi sekä kotisi tuoksuu paljon paremmalta.

4. Sähkötupakka ei väritä hampaita eivätkä sormia.

5. Käytössä sähkötupakka tulee jopa 80%:a halvemmaksi kuten perinteinen tupakka (laskettu sikäli, niin että tupakoitsija röökata askin päivässä).
Sähkötupakka ei tietenkään ole myöskään terveellinen, vaan tän sisältämä nikotiini onkin myrkky jonka tuottaa verenpainetta, sekä riippuvuutta. Se sama myrkky löytyy kuitenkin myöskin syöpäkääryleistä sekä tulee muistaa, jotta tupakassa on myöskin n. 3000 muuta myrkkyä joista yli 200 tuottaa tutkitusti syöpää.
Sähkötupakka on vaihtoehto tupakoinnille. Sen pääperiaate onkin se, niin että tupakoija pystyy täytyy tupakan hyvät puolet vaan päästä samalla eroon polttamisen aiheuttamista haitoista.