Archives

Kuskin turvallisuutta parantava autokamera

Myös viranomaiset ovat alkaneet hyväksyä videotallenteita todistusaineistoksi onnettomuuksia selvitettäessä. Henkilötietolaissa ei rajoiteta tavanomaista henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettua henkilötietojen käsittelyä, kuten kuvaamista.

Jostakin välillä pitkään sitten luin että sinänsä kinkkinen kyse sillä juuri tää kuvailu täyttää osin salakuvaamisen pirteet useassa tapauksessa. : autokamerakauppa.fi/ : . Autokameran mukana toimitetaan myöskin monipuoliset varusteet. Autokamera on varustettu kuudella infrapunaledilla, minkä ansiosta se tallentaa tarkkaa videota myöskin heikossa valaistuksessa (max 10 metrin etäisudeltä).

( autokamerakauppa.fi) Autokameralla tallennat helposti ajon aikana autosi edessä tapahtuvat asiat esim. Edellisellä kuvattaessa kukin 5 minuutin tallennusjakso tekee muistikortille näin 870-960 megatavun kokoisen tiedoston.

Liikennejohtaja Mårten Winqvist hämmästyy kuullessaan, jotta ehkäpä kuudella seitsemällä yhtiön kuljettajalla olisivat käytössään oma henkilökohtainen autokamera. Kuljettaja kertoo asentavansa tupakansytytinlaturilla virtaa saavan autokameran imukupilla tuulilasiin yleensä ennen työvuoron alkua. Enkä kokisi sitä mitenkään yksityisyyden loukkauksena, vaikka muuten pidänkin yksityisyydestä tarkkaa huolta.

Autokameran asennus

Ensinnäkin autokamera ei saisi haitata kuljettajan näkemistä. Enemmän hyötyä siitä autokamerasta onkin onnettomuustilanteesta onkin kuin haittaa. Tallennusjakson vaihtumista ei katsellessa tunnistaa. Kirkkaasta LCD-näytöstä saat nähdä videot, taikka siirtää ne USB-kaapelilla tietokoneellesi. Kunhan on vielä tällanen, jotta käynnistyy auton kanssa automaattisesti.

Täydellä 720p resoluutiolla kuvaava videokamera tallentaa videot maksimissaan 32 gigatavun SD-muistikortille (ei sisälly toimitukseen). Sama koskee parkkeerattua autoa, minkä autokamera näyttää esimerkiksi kotitaloa kohti. Videon nähnyt poliisi kertoi, etten selvästikään ole syyllinen. Vain härpäke telineeseen sekä virhajohto tupakansytyttimeen.

Kamera asennetaan yksinkertaisesti tuulilasiin sekä vekotin voi virtaa messissä tulevalla tupakansytytin adapterilla. Niitä elokuvia ois kiva katsella vuosien päästä. Ajotallentimia myydään Venäjällä jo satojatuhansia vuodessa.

Laitteessa myös liikkeentunnistin. Itse asiassa heitä autokameroita voi jo maskiin tai muuhun suojaiseen paikkaan integroituina ihan tehdasvarusteisina moniin autoihin. Liikkuvasta poliisista tiedetään sanoa, että esim. kaikki katsastusasemat eivät katso hyvällä kojelautaan kiinnitettyjä navigaattoreita, joten isokokoinen autokamera voi tietää ongelmia. Tietenkin, jospa jotakin sattuu, missä henkilö on syyllinen, ei hän varmaan puhuisi autokamerasta mitään.

Videotallenne pelasti moskovalaisen Anna Ahmetshinan sakoilta kolaritilanteessa, jossa turvallisuuspalvelun virkamies pamautti VIP-autollaan Ahmetshinan auton kylkeen Moskovan kehätiellä. Jotta kuvamateriaalisi toimisi millään tavalla todisteena oikeudessa, se on käytävä rikostutkinnan yhteydessä vaikutuksesta editoinnin varalta.

Autokamera juttuja

Kävin tuolta sivulta avustuksella parikymmentä autokameraa ja valitsin loppujenlopuksi ainoan sellaisen, jonka käyttöjännite oli 12 volttia.

Autokamera 2.7 tuuman LCD näytöllä

Näyttö kääntyy 270 astetta sekä se saatetaan kääntää kiinni, kun näytölle ei ole käyttöä. Vain Nobinan johdon hyväksymiä lisälaitteita voi käyttää, toruu Winqvist. Autokameran / autokamerakauppa.fi / kuvaama video tallentuu SD- tai SDHC-tyyppiselle muistikortille, jonka onkin kevyesti milloin tahansa vaihdettavissa autokameraa mitenkään avaamatta. Kuvattavilla on oikeus tietää autokameravalvonnasta. Aina ei välttämättä ehdi nähdä rekisterikilpeä ja esimerkiksi

Olen kytkenyt laturin johdon auton valoihin, eli se lähtee joka kerta automaattisesti nauhoittamaan jahka auton käynnistää. Oikeus puolestaan päättää tapauskohtaisesti, hyväksytäänkö jotain todistetta oikeuteen taikka ei. Kyllä minun mielestäni videotallenne on muodossa kuin muodossa pätevä todisteena. No mulla ollut autokamera autossa n. Haaveilin nimittäin, että voisin asentaa autokameralle kiinteän lyhyen virtajohdon sisäpeilin päällä olevan lampun sähköjohdosta.

autokameran kuvakulma, zoomaus sekä objektiivin polttoväli vaikuttavat kuvattuun materiaaliin. Se auton mustalaatikko käynnistyy automaattisesti auton käynnistyessä sekä alottaa kuvaamisen. Mutta tiloissahan missä on autokameravalvonta sikäli täytyy olla tästä sanovat kyltit. Ajotallenninvalikoima onkin esimerkiksi Moskovassa loistava. autokamera kiinnitetään joko tuulilasiin imukupilla vai sisäpeiliin pidikkeillä.

Mukana on täydellinen kiiinnityssetti, jolla autokameran voi helposti kiinnitettyä tuulilasiin, latauskaapeli 12 V tupakansytytinliitäntään, sekä USB-kaapeli videoiden siirtoon suoraan autokamerasta tietokoneelle. Ajoneuvotallennin kuvaa automaattisesti laajakulmalinssillä sekä mahdollistaa kolarien ja onnettomuuksien selvittelyn jälkikäteen. Eli jospa jotain sattuu, niin autokameralla saattaa todistamaan, kirjoittaa kuljettaja.

Autokamera http://www.autokamerakauppa.fi/ lahjaksi perheen parhaalle kuljettajalle

Jos tallenteessa näkyy, mitä edessä olevan auton sisällä tapahtuu, kuvauksen kohteeksi joutuneet voivat kokea yksityisyytensä tulleen loukatuksi. Autokameran messissä toimitetaan myös monipuoliset varusteet. Tallentavien autokameravalvontajärjestelmien käytöstä on tiedotettava avoimesti. Autokameroiden ( www.autokamerakauppa.fi/) hintahaarukka toimituskuluineen on juuri nyt näin 35-190 euroa.

Pitäisi kootaa jokaisesta videoihin kertyneet, autolijoitten töppäykset ja idiottimaiset ajot, tuonne YouTubein, muitten huviksi! Kumma niin että näitä onkin kertynyt kevyesti, ja paljon! Kyllähän tää onkin aivan kannattavaa lopulta. Pienikokoinen HD videota kuvaava autokamera, jonka käynnistyy automaattisesti käynnistäessäsi auton.